714A1170

Biz uzun süredir birlikte olan ve en büyük hobisi keşfetmek olan, ellerine geçen her izinde hızlı hızlı seyahat eden, hayatı çok hızlı yaşayan beyaz yakalı bir çifttik.Kurumsal hayat tüm hızıyla akıyordu ama bir yandan da bekleyen hayaller vardı ve bir gün dünya turuna çıkmaya karar verdik. Kurumsal hayatta gelişen bazı tesadüfler bizi bu turu yapmaya itti ama asıl ilham kaynağımız büyüklerimiz oldu. Deniz’in anneanne ve dedesi 1989 yılında dünya turuna çıkmıştı ve bu hikaye aile içinde sık sık anlatılıyordu. Madem bizim ata sporumuz dünya turuna çıkmak o zaman bizde bu geleneği sürdürelim dedik. İşi gücü bırakıp 80 günde Devr-i Alem seyahatimizi planlamaya başladık. 2015 yılında bu seyahate Marsilya Provance turu ile başladık. 80 günde 13 ülke ve 26 şehir gezerek, dünya üzerinde tam bir tur atarak Delhi üzerinden İstanbul’a döndük.

Selin Semerci

Ben Yeditetepe Uluslararası İlişkiler bölümünde okudum. Üniversite’den mezun olduktan sonra uluslararası bir şirkette insan kaynaklarında işe başladım. O günden beri insan kaynakları alanında çalışmaya devam ediyorum. 2015 yılında Vodafone’daki işimi çok sevmeme rağmen bir hayalin peşinden koşmak için ayrıldım ve eşimle birlikte dünya turuna çıktım. Hayatın düzgün giden akışını bozmak ve bu çılgın fikri çevremize anlatmak başlangıçta oldukça zor oldu. Ancak şimdi geçmişe dönüp baktığımda bu hayali gerçekleştirecek cesareti bulduğumuz için gurur duyuyorum. Seyahatten döndükten sonra tekrar işe girdik ve çalışmaya başladık. Şimdi elimize geçen her fırsatta seyahat ediyoruz bugüne kadar 52 ülke 112 şehri keşfetme fırsatımız oldu.

Deniz Sentop 

Ben de Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okudum. İş hayatında ilk yıllarımızı doldurduktan sonra yurtdışında bir süre zaman geçirmeye karar verdik. Önceleri bir iki sene Avrupada bir ülkede çalışıp bir yandan tecrübe edinip bir yandan gezeriz demiştik, sonrasında bir ara vermenin, iş hayatının koşturmasından uzaklaşmanın, bir süre gelen e-postalara cevap vermemenin ne kadar cazip olabileceğini düşündük. Sonunda 80 günlük bir dünya turu planmaya karar verdik. İşlerimizden istifa ettik ve yola çıktık. Karar zordu, ayrılmak zordu, turun tamamını planlaması ve bitirmesi de zordu ama belki ilk defa acelemiz ve sorumluluğumuz olmadan tam 80 gün yaşama fırsatı bulduk. Kaç ülke gezdiğimizi, neleri gördüğümüzü anlatıyoruz tabi ama özetle şöyle bir gezi düşünün “Hava sisli diye oraya bugün gitmeyelim nasılsa yarın da burdayız” 🙂 Şimdilerde anneanne ve dedemin 1989’da çıktığı dünya turu yolculuğunu kaleme alıyorum, umarım çok yakında buradan paylaşma fırsatı bulacağız.

 

söyleşi (1)-02